Consultanta


România parcurge în acest moment o perioadă dificilă din punct de vedere al asigurării locuinţelor cu energie termică şi apă caldă. Dificultatea este cauzată de sistemele centralizate, ce oferă o calitate îndoielnică a agentului termic, la preţuri absolut nejustificate, concepute să acopere toate pierderile de pe traseu, de la distributor la consumator. În plus, perioada lungă a anotimpului friguros din România face ca în multe cazuri, consumatorii, chiar suportând aceste costuri, să nu beneficieze tot timpul de confortul necesar în locuinţe.

Singura soluţie, în opinia noastră, nu poate fi decât independenţa faţă de un sistem de distribuţie centralizat, perimat, uzat, atât fizic cât şi moral. Această independenţă poate fi obţinută prin investiţia într-o soluţie de producere a căldurii, ce presupune utilizarea uneia sau mai multor surse de energie existente (combustibili fosili, energie solară, geotermică, etc.). Din punct de vedere al costurilor de producţie, ideal ar fi ca aceste surse să fie combinate într-un sistem integrat, însă atât caracteristicile geografice ale României, cât şi costurile de investiţie încă destul de ridicate în implementarea surselor alternative, fac ca, în majoritatea cazurilor, soluţia să fie exclusiv, sau cel mult centrată pe surse "clasice" (gaz, lemn, motorină, etc.), cele alernative devenind auxiliare. Aceste sisteme reduc costurile cu până la 40% faţă de sistemul centralizat şi au ca element principal o centrală termică.

Factori ce contribuie la obţinerea randamentului maxim al sistemului de încălzire:

  • tipul instalaţiei
  • proiectarea sistemului
  • amplasarea centralei
  • alegerea traseelor
  • dimensionarea instalaţiei
  • alegerea centralei
  • alegerea radiatoarelor

Pentru orice întrebări sau sfaturi, vă oferim gratuit această consultanţă!

Montare / Instalare centrale termice, panouri solare, pompe de caldura


Centrale termice pe gaz, cu condensare

Centralele termice in condensare reprezinta un pas foarte important in utilizarea rationala a combustibililor gazosi inregistrand avantaje semnificative in exploatarea resurselor naturale si protejarea mediului inconjurator si reducerea costurilor de exploatare. Avantajele acestora sunt: consum redus cu pana la 30% comparativ cu centralele clasice, emisii reduse de noxe, posibilitatea montarii in cascada, confort ridicat de apa calda menajera, usurinta in exploatare.

Centrale termice pe lemne, cu gazeificare

Lemnul reprezinta o sursa ieftina de energie si cu ajutorul tehnologiei de gazeificare se asigura o ardere de calitate din toate punctele de vedere. Randamentul atins este de 90% si in acest mod se poate obtine mai multa caldura raportata la cantitatea de masa lemnoasa, reducand costurile de exploatare.

Centrale termice pe peleti

Peletii sunt produsi din resturi de lemn compresate, sunt ecologici arzand fara emisii de fum, sunt compacti si se depozitaza cu usurinta, au umiditatea sub 10%, acest lucru permitand sa fie arsi cu eficienta calorica foarte mare. Dimensiunile mici si geometria lor cilindrica permite alimentarea automata si o calibrare foarte fina a arderii. Cantitatea de CO2 provenita din ardere este mica reducand poluarea. Cenusa, obtinuta dupa arderea peletilor, poate fi folosita ca ingrasamant, fiind bogata in minerale.

Panouri solare

Schimbarile climatice reprezinta o amenintare reala pentru viitorul nostru si o cauza majora este utilizarea combustibililor fosili pentru energia din casele si firmele noastre. Energia regenerabila combinata cu o eficienta energetica ofera o solutie viabila si puternica pentru a contracara efectele incalzirii globale. Prin instalarea unui sistem solar de apa calda, veti face o contributie majora la bunastarea personala si a generatiilor viitoare si veti beneficia, de asemenea, de facturi mai mici.

Pompe de caldura

O varianta inteligenta de incalzire a locuinteieste cea prin care se face transferul caldurii din mediul inconjurator in interiorul casei, utilizand pompa de caldura. Deoarece pompele de caldura folosesc caldura din mediul inconjurator, sunt considerate a fi o sursa de "energie regenerabila".

Incalzire in pardoseala

Spre deosebire de instalatiile clasice de incalzire prin convectie va propunem sistemul de incalzire prin pardoseala – sistem de incalzire prin radiatie ce se impune prin contributia lui la marirea confortului si a randamentului termic incalzind uniform incaperile reducand considerabil consumul de energie.

PIF / Autorizare centrale termice


Autorizarea functionarii centralelor termice reprezinta ansamblul de activitati de verificare si validare a rezultatelor masuratorilor si incercarilor functionale executate la punerea in functiune initiala a aparatelor sau cu ocazia verificarilor tehnice periodice ale acestora, in scopul confirmarii indeplinirii conditiilor de functionare in siguranta a aparatelor instalate de d-voastra.

PIF / Autorizare centrale termice

Se executa numai de I.S.C.I.R. sau, dupa caz, de personalul de specialitate autorizat si imputernicit de I.S.C.I.R. in acest sens, nominalizat in autorizatia pentru efectuarea lucrarilor de verificare tehnica periodica a aparatelor, acordata de I.S.C.I.R unui agent economic.

Verificari Tehnice Periodice - centrale termice


Se efectueaza numai de personal autorizat ISCIR

Verificarile tehnice periodice obligatorii sunt efectuate de catre personalul autorizat I.S.C.I.R., cu respectarea prevederilor legale in domeniul instalatiilor termotehnice.

Lucrarile de verificare se efectueaza pentru a descoperi gradul de uzura al centralei termice si al instaltiei de incalzire, precum si pentru a afla eventualele mici defectiuni care pot duce in viitor la defectarea partiala sau in totalitate a instalatiei termice.

Aceste lucrari sunt efectuate in interesul detinatorului instalatiei termice, al dvs., si va sigura ca instalatia termica lucreaza la capacitati optime si nu prezinta defectiuni.

Revizii centrale termice


Revizia pentru centrala termica se efectueaza doar in perioada mai-august.

Revizia centralei termice reprezinta ansamblul de lucrari de control a starii aparatului si, dupa caz, corectarea (verificare si reglare/curatare ) eventualelor abateri de la starea de functionare normala a aparatului.

Asiguram piesele de schimb (contra cost) in caz de necesitate - in masura in care acestea sunt asigurate de catre producatorul echipamentului sau de catre reprezentantul legal al acestuia.

Reparatii centrale termice


Interventia la centrala termica reprezinta ansamblul de lucrari de specialitate asupra aparatului, in urma solicitarii clientului, pentru:

  • investigarea defectelor aparute;
  • asigurarea pieselor de schimb originale daca cele care echipeaza aparatul prezinta defecte;
  • efectuarea depanarilor si/sau /inlocuirea de componente care prezinta defecte;
  • incercarea functionala a aparatului pentru demonstrarea calitatii reparatiei efectuate in urma aparitiei unei defectiuni, menita sa readuca aparatul in stare buna de functionare si in conditii de siguranta.

Tamplarie PVC Gealan


S.C. Flavia S.R.L. furnizeaza produse de cea mai buna  calitate, cu design atractiv la un pret accesibil, noi va oferim solutia perfecta pentru fiecare proiect de constructie. Puteti selecta din gama diversificata de sisteme disponibile tamplaria si accesoriile potrivite pentru proiectul dumneavoastra.

Tamplaria noastra se poate executa in diferite forme personalizate constructiei dumneavoastra intr-o gama larga de culori din paletraul RAL si nuante imitatie lemn rezistente la intemperii.

 

Facebook

Adrese utile

Contact

S.C. Flavia S.R.L.
Str. Costache Negri G2/B/1 Targu Ocna, Bacau, Romania
0234-344.063
0745.070.991